QQ bij poker

Hoe speel je poker met een paar vrouwen

QQ wordt vaak in een aparte categorie genoemd omdat het een hand is die speciale aandacht nodig heeft en ik zal je uitleggen waarom. Wanneer je QQ krijgt speel ze dan erg voorzichtig. Probeer ze niet te sterk te spelen in wat voor positie je ook zit. Tenzij zich echt een goed situatie voordoet. Ga liever niet all-in (al je geld de pot in) met QQ voordat je de turn gezien hebt. Met een goede situatie bedoel ik, dat je in late positie zit, een speler raised (verhoogt) dik en meerdere spelers callen (meegaan met de inzet van de andere speler). deze raise. Dit is jouw moment om gewoon deze pot op te pakken zonder tegenstand. Je maakt gebruik van de gebundelde kracht van je QQ en je positie.

QQ tegen Azen of Koningen

Zit je met QQ tegen Azen of Koningen dan heb je nog ongeveer 20% kans om te winnen. Zit je tegen Aas Koning (AK) heb je ongeveer 55% kans. Als spelers na een raise en re-raise (een verhoging weer verhogen) all-in gaan hebben ze vaak wel één van deze handen. Dat wil dus zeggen dat je geld best veel gevaar loopt als je het erin krijgt voor de turn met QQ. Als jouw all-in gecalled wordt zit je vaak tegen AA, KK of AK. In dat geval ben je of een grote underdog of maar een kleine favoriet. Er zijn echt wel betere mogelijkheden om je geld naar het midden te krijgen.

Ga niet re-raisen met QQ

Dat wil niet zeggen dat QQ waardeloos is natuurlijk, bij lange na niet. Ze zijn een stuk sterker dan de gemiddelde hand. Maar door de reden die ik net genoemd heb is het niet vaak slim om te re-raisen met QQ, behalve als het er echt de situatie naar is. Dat gezegd te hebben moet je wel altijd raisen met QQ als je de eerste bent die het mag zeggen of als er voor je nog niemand geraised heeft. In midden of late positie is het dan ook goed om een call te plaatsen wanneer er iemand voor je geraised heeft. Ga niet te vaak re-raisen, behalve als de situatie er goed voor is. Bijvoorbeeld de speler die geopend heeft is een losse speler en betaald veel af. Dit moet je juist wel afstraffen door te re-raisen, want tegen dit soort spelers is QQ een monster (sterke hand).

QQ op de flop

Speel voorzichtig met QQ op de flop (de eerste drie kaarten die opengelegd worden). Je hoopt op een flop zonder gevaarlijke kaarten. Daarmee wil ik zeggen geen Aas of Koning, drie kaarten voor een straat, of kansen op een flush. Het liefst heb je natuurlijk dat er nog een Q bijvalt wat je dan een erg sterke hand geeft. Valt er wel een Aas of Koning, speel de hand zo voorzichtig mogelijk. Zet er iemand in en je vermoed dat ze die kaart hebben, fold (je hand weggooien) dan en kies weer een beter moment om je geld erin te krijgen. Valt er geen Aas of Koning dan wordt het een heel ander verhaal en is je QQ weer erg sterk. Je kunt je hand nu veel sterker spelen en dat geld ook voor de turn (de vierde kaart) en de river (de vijfde kaart).

De enige keer dat je QQ anders zou moeten spelen dan AA of KK in deze situatie is wanneer er een flush draw (een kans op iets) valt op de flop. Nu kan je beter voorzichtig zijn met je geld en wat je nog in de pot stopt. Een speler met een flush draw kan in zijn hand ook een overcard (een kaart hoger dan jouw paar) hebben, dus een Aas of een Koning. Door de kans op zijn flush en de kans daarbij op zijn overcard sta je bijna gelijk in de kans van wie de hand gaat winnen. Zorg ervoor dat je dan dus weer voorzichtig bent.

Terug