Vaardigheden om met poker te kunnen winnen

Wat heb je zoal nodig om een winnende pokerspeler te worden?

Poker is een leuke hobby en voor veel mensen blijft het daar bij. Wil je echter een uitstekende pokerspeler zijn moet je een speelstijl ontwikkelen die je spel naar een hoger niveau tilt. Het is prima om te pokeren voor de entertainmentwaarde, maar als je wilt winnen (en vaak wilt winnen), moet je vaardigheden opbouwen.

Rekenkundige vaardigheden

Je hoeft geen wiskundig genie te zijn maar de meeste winnende pokerspelers hebben een goed begrip van de kansen en het belang van het berekenen van de waarde van je outs. Als je vaker wint dan anderen, begrijp je de kansen die je hebt om een set te raken door te kijken naar de kaarten die je in je hand hebt. De outs zijn het aantal kaarten dat u zou kunnen trekken om uw hand te verbeteren. Bovendien moet je de pot odds kunnen berekenen, zodat je kunt beslissen of je in de pot blijft of niet. Je hoeft je geen zorgen te maken als je moeite hebt met bovenstaande berekeningen maar een beetje cijferinzicht helpt je wel.

Psychologisch inzicht

Het belangrijkste dat je nodig hebt, is interesse in andere mensen - voornamelijk de andere spelers. Je denkt niet alleen aan jezelf als je poker speelt, hoe egocentrisch je in het echte leven misschien bent. Je moet uitzoeken wat je tegenstander heeft, wat hij denkt dat jij hebt en wat hij denkt dat je denkt dat hij heeft. Om een winnende pokerspeler te zijn, zoek je de antwoorden op die vragen en manipuleer je de antwoorden om te winnen, door te bluffen, snel te spelen, langzaam te spelen en andere tactieken. Pokerspellen worden meestal gewonnen door de andere spelers psychologisch te domineren.

Discipline

Je denkt misschien dat poker een gratis en gemakkelijke, leuke manier is om een paar uurtjes door te brengen, maar het is een feit dat je gedisciplineerd moet zijn in je spel. Je moet willen winnen. Je kunt niet alleen het beste hopen en denken dat je op de een of andere manier geluk zult hebben. Begrijp dat verschillende pokerspellen verschillende disciplines vereisen. No-limit play en limit play zijn bijvoorbeeld verschillend en u moet weten hoe u ze kunt beheren. En terwijl we het over discipline hebben, moet je weten wanneer je het spel moet verlaten. Een winnende pokerspeler weet dat hij niet perfect is en dat het in bepaalde situaties beter is om het spel te verlaten dan te blijven proberen zichzelf weer in te kopen. Leer van je fouten en kom sterker terug voor het volgende spel met een beetje meer ervaring.

Terug